"Én kiskertet kerteltem..."

Ezen a honlapon az otthoni zöldség-gyümölcs termesztésről olvashatsz kezdve a magvetéstől egészen a betakarításig, befőzésig. Képeket, és amint lehet videókat is szeretnék feltölteni. Segítséget szeretnék adni kezdő veteményeskert művelőknek.

p1020772.jpg

Ezen a képen látható a szépen kikelt zöldborsóm. Elvetve március 13-án volt. Aki kedvet kapott a borsó vetéshez még nincs elkésve, áprilisban is lehet még vetni. A borsó nem szereti a nagy meleget, hőséget. Az én borsóm érési ideje kb. június eleje-közep lesz. Akkor aztán unalomig lehet majd szedni-pucolni a zöldborsót.

p1020773.jpg

p1020774.jpg

Március 18-án vetett paprika és paradicsom magjaim palántává értek. Még nagyon kicsik, nem sok látszik belőlük. Kb fél-egy cm magasak lehetenek.

A felső képen a paradicsom palánták láthatók. Elég általános szabály, hogy a paradicsom mag sokkal jobban kel ki, mint  paprika. Ennélfogva a paprikából sokkal több magot kell elvetni, mint amennyi palántát majd ültetni szeretnénk. Sajnos a paprika magra is igaz, hogy csak szorványosan érik meg a felnőttkort.

A magokra-palántákra kb két naponta rá kell nézni és meg kell öntözni őket. Én mostantól hetente levéltrágyát is fogok adni nekik. Ezt a folyékony tápoldatot az öntözőkannában lévő vízhez kell keverni, természetesen megfelelő arányban.

Mostantól, ahogy jön a jó idő, többet lehet levegőztetni a palántákat, hadd süsse őket a jó meleg, éltető nap. Estére mindíg gondosan be kell takarniaz ágyást.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 83
Heti: 84
Havi: 1 913
Össz.: 339 738

Látogatottság növelés
Oldal: 2/c Kikelt palánták-borsó és paprika-paradicsom, képekkel
"Én kiskertet kerteltem..." - © 2008 - 2018 - kiskertem.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: áprilisban vethető zöldségek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »